начало - полезни съвети

Какво е необходимо да направим преди да закупим билет за предстоящото ни пътуване в чужбина?

  • Преди закупуване на билет за пътуване всеки клиент трябва да си набави необходимите документи за престоя в конкретната страна, която желае да посети. Това са документи, удостоверяващи основанието и условията, при които конкретното лице ще пребивава на територията на съотвентната държава. Тук могат да бъдат необходими и документи, доказващи, че пътуващия притежава достатъчно средства за издръжка, както за периода на своя престой, така и за транзитното преминаване през други държави.

След като закупим билет за пътуване:

  • В деня на пътуване е желателно да се предвиди допълнително време преди тръгването на автобуса. За тази цел е препоръчително пътуващите да пристигат на автогарата един час по-рано от посочения час на тръгване в билета.
  • Настаняването в автобусите става срещу представяне на валиден задграничен паспорт и билет за предстоящото пътуване и се осъществява след обработката на багажа на всеки пътник от екипажа на автобуса.

    В най-общ план горепосочените съвети имат за основна цел да запознаят всички клиенти с някои важни изисквания, свързани с пътуванията им в чужбина. Фирмата-превозвач не носи отговорност за настъпили промени след публикуването на тази информация. Препоръчваме преди закупуването на билет всеки пътник да се информира за специфичните условия на страната, която желае да посети от посолството или консулския отдел на съответната държава в Р.България.